Ердоган уволни шефа на турската статистика, разкрил данни за инфлацията в страната

Турската икономика е  в криза и заради недалновидната  стопанска политика на Ердоган

Реджеп Тайип Ердоган
Реджеп Тайип Ердоган Източник: Twitter

"Турският президент Реджеп Ердоган уволни началника на статистическата служба на страната Саит Динджер", предаде Ройтерс. Статистик номер едно на страната бе подложен на критики от страна на властите, защото в началото на януари обяви, че турската лира се е обезценила с 36 на сто през 2021 г.

 

"Това е най-високият инфлационен процент на националната валута от 19 години насам", добава Ройтерс. Говорейки пред членове и симпатизанти на водената от Партия на справедливостта и развитието в черноморския град Гиресун, Ердоган заяви: "Ние ще продължим да се борим срещу икономическите трудности и ще ги победим!".

 

Турската икономика е  в криза и заради недалновидната  стопанска политика на Ердоган. По-рано той реши да намали драстично лихвите и предизвика изтегляне на вложения от банките в страната. Така се появи огромна парична маса, което доведе до обезценяването на турската лира, допълва БТА.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени