ЕС задейства официалния процес за налагане на санкции на четирима руски представители по случая Навални

Този път сред евентуалните мишени на санкциите може да бъдат руският генерален прокурор Игор Краснов и ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин

Алексей Навални
Алексей Навални Източник: Twitter

Европейският съюз днес задейства официалния юридически процес за налагане на санкции на четирима руски представители, причастни към неотдавнашното осъждане на затвор на руския опозиционер Алексей Навални, потвърдиха европейски дипломатически източници, цитирани от ДПА. Предаването на писмените заповеди за новите санкции днес означава, че те могат да бъдат публикувани още утре и тогава да влязат в сила, след като бяха договорени от външните министри на 27-те страни членки на ЕС миналата седмица. Блокът вече наложи санкции на Русия след предполагаемия опит за отравяне на Навални миналата годината.

 

Този път сред евентуалните мишени на санкциите може да бъдат руският генерален прокурор Игор Краснов и ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин. Други възможни мишени са началникът на службата на затворите Александър Калашников и директорът на Националната гвардия Виктор Золотов. Санкциите вероятно ще включват замразяване на авоари и забрани за пътуване.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени