Ето как Тръмп ще "спре" войната в Украйна - Киев няма да получи и пени от САЩ (ВИДЕО)

Това разкри Орбан

Тръмп и Орбан
Тръмп и Орбан Източник: C-SPAN.org

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп няма да даде пари, за да помогне на Украйна да се бори с Русия, ако спечели отново президентството и това ще ускори края на войната. Това обяви унгарският премиер Виктор Орбан, след като в петък гостува на бившия държавен глава в резиденцията му в Мар-а-Лаго  във Флорида.

 

"Той няма да даде нито пени за войната между Украйна и Русия и така войната ще приключи", в интервю за държавната телевизия късно в неделя вечерта. "Тъй като е очевидно, че Украйна сама не може да си стъпи на краката. Ако американците не дадат пари, европейците не могат да финансират тази война сами и тогава войната ще приключи", заключи спокойно унгарският лидер.

 

 

Орбан отказа да изпрати оръжия на Киев и поддържа тесни икономически връзки с Москва, откакто руските сили нахлуха в Украйна през 2022 г. За последен път той се срещна с руския президент Владимир Путин през октомври 2023 г. в Китай въпреки усилията на Европейския съюз да изолира Москва.

 

В друга част от интервюто министър-председателят съобщава, че е "отделен въпрос" как ще бъде създадена стабилна и сигурна Европа след предполагаемото прекратяване на огъня. По думите му трябвало да се постигне мир на всяка цена и "той (Тръмп) има средствата да постигне това".

 

Бившият президент, който преди седмица де факто спечели номинацията за президентските избори на Републиканската партия и води в проучванията пред избраника на демократите и държавен глава Джо Байдън, прекара първия си (засега единствен) мандат в Белия дом в ухажване на Путин. Именно заради Тръмп контролираната от републиканците Камара на представителите не гласува военната помощ за Украйна на стойност над 60 млрд. долара.

 

В интервю на Доналд Тръмп от октомври 2023 г. той посочи, че за 24 часа може да сложи край на войната и предложи на Украйна да се откаже от териториите си, "където хората са съгласни да са руснаци, където хората говорят руски език".

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени