Евразийски ценности - две деца и една жена са загинали при стрелба в детска градина в селище в Централна Русия

Нападателят е стрелял с чужда пушка

Детската ясла, в която е извършено престъплението
Детската ясла, в която е извършено престъплението Източник: Telegram

Две деца и жена от персонала са били убити в детска градина в Русия, след като въоръжен мъж е нахлул в детското заведение с оръжие и открил огън в сградата.

 

Нападателят е стрелял с чужда пушка. В детската ясла е намерен самоубил се не собственикът на оръжието, друг човек, фактическият убиец, който е откраднал ловната пушка от 68-годишен ловец. Това съобщи вицегубернаторът Александър Коробко.

 

 

Мъжът дошъл във вторник в детска градина "Рябинушка" в селището Вешкайма в Уляновска област с ловна пушка Иж-27 по време на обедната почивка, докато децата спят.

 

Най-напред насочил оръжието и стрелял в лелката от детската градина Олга Митрофанова, която излязла да види кой идва. След това застрелял момченце на 5 години и момиченце на 6. Още една жена от градината е в болница с огнестрелна рана. 

 

В детското учреждение не е имало охрана, разчитало е само на паник бутон, който никой е не успял да натисне. Мотивите за престъплението са неизвестни. От пресслужбата на местната власт в Уляновска област са потвърдили за инцидента, официални лица не са го коментирали.

 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени