ФБР предупредило предизборния щаб на Камала Харис, че е обект на чуждестранна кибератака

В понеделник федералната агенция обяви, че започва разследване, след като предизборният щаб на кандидат-президента на републиканците Доналд Тръмп съобщи за хакерски пробив

Камала Харис
Камала Харис Източник: Pixabay

Предизборният щаб на вицепрезидентката на САЩ Камала Харис съобщи, че миналия месец Федералното бюро за разследване (ФБР) го е уведомило, че е "мишена на чуждестранна операция за оказване на влияние".

 

"Имаме надеждни мерки за киберсигурност и не сме забелязвали пробиви в сигурността на нашите системи в резултат на тези усилия", е казал за Ройтерс член на екипа, като уточнил, че щабът продължава да поддържа връзка с властите.

 

За момента ФБР не е отговорило на отправена молба за коментар. В понеделник федералната агенция обяви, че започва разследване, след като предизборният щаб на кандидат-президента на републиканците Доналд Тръмп съобщи за хакерски пробив.

 

Кампанията на Тръмп обвини Иран и се позова на доклад на изследователи от "Майкрософт" от петък, в който се посочва, че свързани с иранското правителство хакери са се опитали да проникнат в акаунта на "високопоставен служител" в президентската кампания в САЩ през юни. Иранското правителство отрече да е извършвало хакерска атака срещу кампанията на Тръмп, допълва БТА.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени