Филмът "Опенхаймер" грабна главното отличие на наградите на SAG

Епичната драма на Кристофър Нолан за бащата на атомната бомба взе и наградите за най-добър актьор за Силиан Мърфи

Филмът "Опенхаймер"
Филмът "Опенхаймер" Източник: Скрийншот видео кадър

"Опенхаймер" получи главното отличие на наградите на Гилдията на филмовите актьори (SAG) на 24 февруари. В исторически план наградата SAG е силна заявка за "Оскар" и превръща "Опенхаймер" в сериозен фаворит за най-добър филм, предаде АФП.


Епичната драма на Кристофър Нолан за бащата на атомната бомба взе и наградите за най-добър актьор за Силиан Мърфи, който играе титулярния учен, и за най-добър поддържащ актьор за Робърт Дауни-Джуниър, пресъздаващ неговия ожесточен съперник.

 

"Благодаря ви за поканата да участвам истински в създаването на този страшно важен филм", каза Кенет Брана, говорейки от името на актьорския състав.

 

Настроението на галавечерята беше празнично, тъй като членовете на SAG-AFTRA - профсъюзът, който представлява около 120 000 изпълнители, включително звезди от А-листата - се събраха в голям брой за първи път след края на стачката през ноември.


Брана припомни как актьорите от филма са напуснали лондонската премиера през юли миналата година, когато е щяло да започне спирането на работата.


В крайна сметка гилдията извоюва своите условия, включително по-добро заплащане и защита срещу изкуствен интелект (ИИ) от студиата, включително Disney и Netflix.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени