Филмът "Опенхаймер" грабна главното отличие на наградите на SAG

Епичната драма на Кристофър Нолан за бащата на атомната бомба взе и наградите за най-добър актьор за Силиан Мърфи

Филмът "Опенхаймер"
Филмът "Опенхаймер" Източник: Скрийншот видео кадър

"Опенхаймер" получи главното отличие на наградите на Гилдията на филмовите актьори (SAG) на 24 февруари. В исторически план наградата SAG е силна заявка за "Оскар" и превръща "Опенхаймер" в сериозен фаворит за най-добър филм, предаде АФП.


Епичната драма на Кристофър Нолан за бащата на атомната бомба взе и наградите за най-добър актьор за Силиан Мърфи, който играе титулярния учен, и за най-добър поддържащ актьор за Робърт Дауни-Джуниър, пресъздаващ неговия ожесточен съперник.

 

"Благодаря ви за поканата да участвам истински в създаването на този страшно важен филм", каза Кенет Брана, говорейки от името на актьорския състав.

 

Настроението на галавечерята беше празнично, тъй като членовете на SAG-AFTRA - профсъюзът, който представлява около 120 000 изпълнители, включително звезди от А-листата - се събраха в голям брой за първи път след края на стачката през ноември.


Брана припомни как актьорите от филма са напуснали лондонската премиера през юли миналата година, когато е щяло да започне спирането на работата.


В крайна сметка гилдията извоюва своите условия, включително по-добро заплащане и защита срещу изкуствен интелект (ИИ) от студиата, включително Disney и Netflix.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени