Финландия пуска американски военни в свои бази

Москва е бясна: Ще отговорим

Американски военни
Американски военни Източник: X (бивш Twitter)

 Русия ще отговори на решението на Финландия да предостави на Съединените щати достъп до своите военни бази, каза в сряда говорител на руското външно министерство, цитиран от Ройтерс.

 

"Мога само да потвърдя, че Русия няма да остави без отговор военното натрупване на НАТО по нашата граница, което застрашава сигурността на Руската федерация", каза заместник-говорителят Андрей Настасин.

 

"Ще предприемем и необходимите мерки, включително от военно-техническо естество, за да противодействаме на агресивните решения на Финландия, както и на нейните съюзници в НАТО", добави той.

 

Финландският парламент одобри в понеделник споразумение за сътрудничество в областта на отбраната със Съединените щати, което беше подписано през декември 2023 г.

 

Споразумението отваря 15 финландски военни съоръжения за потенциална употреба от Съединените щати. Финландия стана член на НАТО през 2023 г.

Още от "Светът"

The Moscow Times: Кремъл подкрепя Тръмп. Руските власти се зарадваха на провала на Байдън в дебата

Това казаха пред изданието трима настоящи служители, работещи в правителството и в президентската администрация, трима служители на руското МВнР, както и бивши служители и двама големи предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени