Фон дер Лайен зове за ускорено производство на боеприпаси: Трябва двойна подкрепа за Украйна, за да провалим империалистическите планове на Путин

Председателят на ЕК заяви това по време на форума за сигурност в Мюнхен

Урсула фон дер Лайен
Урсула фон дер Лайен Източник: DPA

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен заяви на форума за сигурност в Мюнхен, че съюзниците трябва да "удвоят" военната си подкрепа за Украйна, която се бори срещу руските сили.

 

"Трябва да удвоим усилията си и да продължим наистина масираната подкрепа, която е необходима, за да се провалят напълно тези империалистически планове на президента Владимир Путин", заяви тя на Мюнхенската конференция по сигурността.

 

За тази цел Комисията ще се свърже с индустрията, за да стимулира производството, каза още Фон дер Лайен. Това, според нея, ще стане според модела както се е ускорило производството на ваксини по време на коронавирус пандемията. 

 

"Бихме могли да помислим за предварителни споразумения за покупка, които да дадат възможност на отбранителната индустрия да инвестира в производствени линии, за да бъде по-бърза и да увеличи количеството, което може да достави", каза тя.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени