Fox News: Съд в САЩ присъди десет милиона долара обезщетение на мъж, уволнен за това, че e бял и хетеросексуален

Дейвид Дювал е бивш високопоставен служител на болницата "Новант" в Северна Каролина

Fox News
Fox News Източник: Fox News
Дейвид Дювал се е обърнал към съда, считайки, че уволнението му се дължи на ангажимента на ръководството на болница в Северна Каролина да осигури расово и полово разнообразие в компанията, предава Fox News, цитирани от Фокус.
 
Във вторник, 26 октомври, бившият високопоставен служител на болницата "Новант" в Северна Каролина, който твърди, че е бил уволнен само защото е бял и хетеросексуален мъж, получи десет милиона долара обезщетение по дело за обратна дискриминация. Федерален съд в Шарлът постанови, че болница "Новант" трябва да плати 10 милиона долара компенсация на бившия си вицепрезидент по маркетинг и комуникации Дейвид Дювал.
 
В делото си от 2019 г. Дювал посочи, че уволнението му през юли 2018 г. се дължи единствено на желанието на компанията да гарантира расово и полово разнообразие и че в крайна сметка той е заменен от една черна жена и една бяла жена. Дювал обвини компанията в нарушаване на дял VII от Закона за гражданските права, който забранява половата и расовата дискриминация на работното място. Съдът застана на страната на Дювал, като отбеляза, че болницата не може да докаже, че той не е уволнен именно поради описаната от него причина.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени