Франция ликвидира лидер на Ислямска държава в Сахел

Това съобщи френският президент Еманюел Макрон рано сутринта в Туитър

Аднан Абу Валид ал Сахрауи
Аднан Абу Валид ал Сахрауи Източник: Twitter@MENASTREAM

Френските войски са ликвидирали Аднан Абу Валид ал Сахрауи, лидер на групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) в централен Сахел. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон рано сутринта в Туитър. "Аднан Абу Валид ал Сахрауи, лидер на терористичната група "Ислямска държава" в Сахара, е бил неутрализиран от френските сили. Това е пореден голям успех в борбата ни срещу терористични групи в Сахел, написа Макрон. С нашите африкански, европейски и американски партньори ще продължим тази борба".

 

 

Новината бе потвърдена и от военния министър Флоранс Парли. Тя написа в "Туитър", че лидерът на регионалната клетка на ДАЕШ е бил убит при удар от военнослужещите от операция "Бархан". Поздравявам военните и разузнавателните агенти, работили по тази продължителна операция. Това е решаващ удар срещу тази терористична група. Нашата борба продължава, написа тя.

 

 

Франция ще засили действията за подпомагане "обезглавяването" на свързаните с "Ал Кайда" групировки в Сахел. Това обеща през януари президентът, припомня News.bg. Тогава той призова държавите от Г-5 Сахел - Буркина Фасо, Чад, Мали, Мавритания и Нигер - да разширят борбата с тероризма и да работят за възстановяване на контрола на правителството и услугите в райони, където действат джихадисти.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени