Франция регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус, броят на починалите от COVID-19 също се увеличава

Данните от днес не са добри, каза пред журналисти здравният министър Оливие Веран

Коронавирус във Франция
Коронавирус във Франция Източник: FranceInfo

Франция регистрира днес близо 88 хиляди нови случая на КОВИД-19, става ясно от данни на френското здравно министерство, предаде Ройтерс. Това е рекорд на заразените за един ден във Франция от началото на пандемията. Броят на починалите също се увеличава.

 

"Данните от днес не са добри", каза пред журналисти здравният министър Оливие Веран. Данните на здравното министерство сочат също, че Франция е регистрирала още 179 починали от КОВИД-19 за последните 24 часа, докато броят на пациентите в интензивни отделения достигна 3208, което е повишение с 61 души в сравнение с предходния ден.

 

Френският президент Еманюел Макрон се надява кампанията за поставяне на бустерни дози ваксини във Франция да спомогне за овладяването на петата вълна на коронавирусната пандемия, събощава БТА. Той се стреми да избегне налагането на по-строги нови ограничения, въпреки че френското правителство каза, че ще бъдат разгледани всички варианти за справяне с бързото влошаване на епидемичната обстановка във Франция.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени