ФСБ показа ареста на българина Петранов, обвинен, че е подготвял покушения срещу висши служители в анексирания Крим (ВИДЕО)

По-рано днес Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че е арестувала група диверсанти, за които се предполага, че са подготвяли покушения срещу висши служители в анексирания Крим

Арестът на Д. Петранов
Арестът на Д. Петранов Източник: Скрийншот видео кадър

Военният канал "Звезда" разпространи видео от ареста на българина с украинско гражданство Д. Петранов, който беше задържан по-рано днес в Русия от антитерористи. Във видеото се вижда как слагат белезници на мъж пред сребрист микробус "Фолксваген" с регистрационен номер от Пловдив. Чува се как мъжът иска преди това да си обуе панталон.

 

В един момент казва "прошу прощения" (моля за извинение), което руските пропагандни канали интерпретират като "арестуваният българин моли ФСБ за прошка". А някои добавят и коментар: "Ще му прости ли съдът? Не".

 

По-рано днес Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че е арестувала група диверсанти, за които се предполага, че са подготвяли покушения срещу висши служители в анексирания Крим. Става дума за седем души - украинци, руснаци и българин.

 

Според ФСБ те са подготвяли покушения срещу ръководителя на анексирания Крим Сергей Аксьонов и още двама представители на окупационните власти, както и саботаж на "елементи от транспортната инфраструктура".

 

По време на разследването на случая е разкрит международен канал за контрабанда на взривни вещества от България през Турция и Грузия в Русия, твърди ФСБ.

 

Взривните вещества са били доставяни чрез транспортните фирми СДЕК и "Возовоз" под прикритието на кухненски електрически печки, като доставките са били организирани от украинските граждани Марина Матушчак, Денис Смирнов и Владислав Сарафинчан. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени