Гърция наложи полицейски час, забрани и музиката на два популярни острова

Гърция съобщи за 2856 регистрирани новозаразени с COVID-19

Остров Закинтос
Остров Закинтос Източник: Wikimedia Commons

Гърция наложи полицейски час и забрани музиката на два популярни туристически острова с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщи заместник министърът за гражданска защита, цитиран от Ройтерс. Ограниченията влизат в сила от 13 август и ще обхванат остров Закинтос, където епидемичният товар е нараснал с 69% в сравнение с предишната седмица, и столицата на Крит, Ханя, в която ръстът му за същия период е 54%.

 

Мерките включват налагането на полицейски час през нощта и пълна забрана за пускането на музика в заведенията. Призоваваме жителите и посетителите да спазват напълно мерките и да ограничат разпространението на вируса, се казва в съобщение на министерството за гражданска защита, цитирано от БТА.

Гърция съобщи за 2856 регистрирани новозаразени с COVID-19 в сряда и за 16 починали във връзка с вируса.

 

През миналия месец южните Егейски острови бяха включени в тъмночервената зона от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, което предвижда ограничаване на несъществените пътувания до островите.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени