Гърция с ограничителни Covid мерки в близост до границата с България

Вече поставиха под карантина няколко паралелки в начални училища, защото много деца са с положителни проби

Гърция
Гърция Източник: Zonanews

Гръцките власти въведоха ограничителни мерки в райони в близост до границата с България. Граничните пунктове остават отворени, но влизащите през тях трябва да спазват мерките. Областите Драма и Ксанти от днес са с ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. Поради натоварена епидемична обстановка властите удължиха мерките с още една седмица и в област Кавала, пише БНР.


Граничните пунктове не са затворени, но се задължават влизащите в тези райони да спазват наложените ограничения. Забранено е движението от 1 часа до 6 часа сутринта. На частни събирания могат да присъстват не повече от 20 души с маски и безопасна дистанция. При нарушения се налагат много високи глоби. Още пет области в Гърция са с ограничения до края на следващата седмица.


Област Солун също е под наблюдение на специалистите, но министърът на здравеопазването Танос Плеврис съобщи, че за сега не е наложително да се въвеждат допълнителни мерки. Причината за повишеното епидемично натоварване на Северна Гърция според лекарите е високият брой неваксинирани и топлото време.


Вече поставиха под карантина няколко паралелки в начални училища, защото много деца са с положителни проби. Министерството на здравеопазването увеличи екипите за тестване на гражданите в районите с висока активност на вируса.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени