Ген. Александър Сирски: Френски военни инструктори идват в Украйна

Френското министерство на отбраната засега не е отговорило на запитване за коментар, посочва Ройтерс

Ген. Александър Сирски
Ген. Александър Сирски Източник: Telegram

Главнокомандващият украинската армия ген. Александър Сирски каза днес, че е подписал документи, разрешаващи на френски военни инструктори скоро да посетят украински тренировъчни центрове, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

"С удоволствие приветствам инициативата на Франция да изпрати инструктори в Украйна, които да тренират украински военнослужещи", написа в "Телеграм" Сирски, след като проведе видеоразговор с френския министър на отбраната Себастиан Льокорню.

 

"Вече съм подписал документите, които ще позволят на първите френски инструктори скоро да посетят нашите тренировъчни центрове и да се запознаят с инфраструктурата и (личния) състав", заяви украинският генерал.

 

Сирски не даде повече подробности, но каза, че вярва, че решимостта на Франция би окуражила и други партньорски държави да се присъединят към този "амбициозен проект". Френското министерство на отбраната засега не е отговорило на запитване за коментар, посочва Ройтерс.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени