Ген. Бен Ходжис: САЩ трябва да "деимпериализират" Русия

Съединените щати трябва да са готови към изчезването на Русия в днешния й вид, предупрееждава той

Ген. Бен Ходжис
Ген. Бен Ходжис Източник: Апостроф

Мисля, че военните цели на САЩ в този конфликт (войната в Украйна, бел. ред.) трябва да включват "деимпериализация" на Русия. Мисля, че ставаме свидетели на началото на края на Руската федерация във вида, в който я познаваме днес".

 

 

Това написа в Туитър американският ген.-лейт. от резерва Бен Ходжис. Ветеранът от войните в Афганистан и Ирак изрично презовава САЩ и Западът да бъдат готови за такова развитие. Неговият коментар е по повод визитата в Грузия на бившия посланик на САЩ в НАТО и експредставител на Държавния департамент по въпросите на Украйна Курт Волкър. 

 

Волкър напомни в навечерието на посещението си в Тбилиси, че изпериалистическите войни на Русия срещу нейните съседи са започнали не с УКрайна, а още в Грузия, територии на която продължават да са окупирани от Москва. 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени