Ген. Бен Ходжис: Украйна може да си върне Крим до следващото лято

Когато погледна ситуацията, виждам, че положението на руснаците се влошава с всяка седмица, подчертава той

Ген. Бен Ходжис
Ген. Бен Ходжис Източник: МО на САЩ

Бившият командир на американските сили в Европа генерал Бен Ходжис смята, че окупираният от Русия Кримски полуостров е възможно да бъде освободен до лятото на следващата година, предаде ДПА.

 

"Когато погледна ситуацията, виждам, че положението на руснаците се влошава с всяка седмица. Казват, че войната е изпитание за волята и логистиката, а и по двете точки Украйна има значително превъзходство", каза Ходжис в интервю за германския всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

 

"Руснаците трябва да загубят (войната, бел. ред.), иначе ще се опитат отново след две или три години", заяви той. Според него "единствената надежда" на руското ръководство е Западът да се разколебае в подкрепата си за Украйна.

 

"Затова те правят всичко, което могат, за да удължат войната и да разпространяват страх и несигурност на Запад. Използват се всякакви начини: младите мъже, които сега са набирани в армията като пушечно месо, както и нападенията срещу инфраструктура на Запад", каза Ходжис.

 

"Затова смятам, че в идните седмици и месеци ще видим още подобни действия на саботаж и нападения или поне опити", заяви той.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени