Ген. Буданов: На Русия й останаха само 6 самолета А-50 - скоро няма да може да осъществява денонощно дежурство

Операцията по унищожаването на руския самолет за ранно предупреждение и контрол А-50 беше подготвена за две седмици, разкри шефат на украинското военно разузнаване

Ген. Кирил Буданов
Ген. Кирил Буданов Източник: УНИАН

Украинските сили вече унищожиха два руски самолета за ранно предупреждение А-50 (AWACS). Много скоро руснаците няма да могат да провеждат денонощно дежурство. Това заяви пред журналисти ръководителят на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) ген.Кирил Буданов, преди да говори на форума "Украйна. 2024 година".

 

Унищоженият руски самолет А-50
Унищоженият руски самолет А-50 Източник: Колаж/Главред

Той добави, че в Руската федерация са останали само 6 работещи самолета А-50. "Ако унищожем още един А-50, то денонощното им дежурство ще трябва да бъде спряно", каза Буданов, цитиран от Главред.

 

Операцията по унищожаването на руския самолет за ранно предупреждение и контрол А-50 беше подготвена за две седмици, разкри шефат на украинското военно разузнаване, цитиран от РБК-Украйна. Той отказа да отговори дали русският самолет-радар А-50 е бил свален от украинска оръжейна система. 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени