Ген. Ходжис предупреди рашистите: Ще ви се случат ужасни неща

Той каза, че не би искал да бъде на мястото на руските нашественици в окопите

Ген. Бен Ходжис
Ген. Бен Ходжис Източник: EPA

Пълномащабната война в Украйна срещу Руската федерация продължава и руските войници ще страдат ужасно през зимата.

Бившият командир на американската армия в Европа, пенсионираният генерал Бен Ходжис, каза пред VoA, че не би искал да бъде на мястото на руските нашественици в окопите.

 

Според него окупаторите "имат ужасна логистична система, лидерите им не се интересуват от тях". "Така че руските войници ще страдат ужасно през зимата. Мисля, че ще видим намаляване на ефективността на някои от техните дронове", прогнозира американският офицер.

Според него руснаците със сигурност ще атакуват украинската енергийна мрежа през зимата, така че животът на цивилните ще стане ужасен. "Целта е да се подкопае готовността на украинския народ за съпротива. Затова системите за противовъздушна отбрана трябва да бъдат първи в списъка на доставките в Украйна", подчерта експертът.

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отбеляза, че през последните няколко месеца от пълномащабната война на Украйна срещу Руската федерация фронтовата линия не се е променила съществено, но украинските сили са успели да изтласкат руския Черноморски флот в източната част на морето, което прави възможно поддържането на открити морски търговски пътища, по които се изнася украинско зърно.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени