Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Ген. Кристофър Каволи
Ген. Кристофър Каволи Източник: Getty Images

Русия ще бъде заплаха за НАТО за години напред. Дори след победата на Украйна Руската федерация ще създава проблеми на Алианса. Това заяви върховният главнокомандващ на НАТО в Европа, командващият въоръжените сили на САЩ в Европа генерал Кристофър Каволи, пише "Гласът на Америка".

 

"Вярвам, че Русия ще представлява дългосрочна заплаха за Алианса и ще ни създаде проблеми през следващите години", каза генералът по време на реч в Атлантическия съвет във Вашингтон.

 

Каволи подчерта, че Москва се опитва да увеличи броя на войските си и вече е обявила такива планове, по-специално чрез увеличаване на производството на военно-промишления комплекс и привличане на човешки ресурси.

 

Руската армия ще бъде голяма и ще бъде разположена близо до западните граници и на територията на държави, граничещи с НАТО, каза генералът.

 

Според него няма да има промени в стила на властта в Русия, страната ще се ръководи или от същите хора, или от хора със сходни възгледи и методи на управление.

 

Той също така подчерта, че Москва се опитва да възстанови загубите в Украйна и да концентрира основните си сили в западните райони на Русия, което може да представлява мащабна заплаха за НАТО по границите.

 

"Затова вярвам, че решението на този проблем, военният проблем и всичките му политически, икономически и социални последици, които ще произтекат от него, всъщност ще бъдат движещият фактор за съществуването на НАТО и глобалната сигурност за много години напред", подчерта Каволи.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени