Ген. Каволи: Украйна е получила около 98 % от военната техника, която й бе обещана от Запада

Върховният главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа заяви това по време на изслушване в Конгреса на САЩ

Ген. Кристофър Каволи
Ген. Кристофър Каволи Източник: Getty Images

Върховният главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Кристофър Каволи заяви на 26 април по време на изслушване в Конгреса на САЩ, че 98 % от военната техника, обещана на Украйна от Запада, вече е доставена. Това съобщава New York Times.

 

Изслушванията се проведоха в комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Конгреса. По време на изслушванията Каволи отбеляза, че за планираната контраофанзива в противодействие на руската агресия въоръжените сили на Украйна ще получат необходимото оръжие навреме.

 

Според главнокомандващия силите на НАТО в Европа Западът ще продължи да работи в подкрепа на действията на украинската армия.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени