Ген. Мили: Украйна постига стабилен напредък в контраофанзивата си

Той похвали командването, уменията и морала на украинските сили и ги противопостави с тези на Русия

Ген. Марк Мили
Ген. Марк Мили Източник: Joint Chiefs of Staff

Украйна постига стабилен напредък в своята контраофанзива срещу руските сили, но цената вероятно ще бъде висока, тъй като това е трудна и кървава битка, заяви генерал Марк Мили, предаде Ройтерс.

 

"Украйна е започнала атаката си и напредва стабилно. Това е много трудна битка. Това е много жестока борба и вероятно ще отнеме значително време и ще е на висока цена", заяви председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, на пресконференция в главната квартира на НАТО в Брюксел.

 

Мили похвали командването, уменията и морала на украинските сили и ги противопостави с тези на Русия, като заяви: "Тяхното [руското] командване не е непременно съгласувано, моралът на войските им не е висок, и те се намират на отбранителни позиции като много от тях дори не знаят защо са там."

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени