Ген. Мили: Украйна скоро ще получи изтребители F-16

сно е, че има частичен успех към днешна дата. Сега скоростта, с която се развива офанзивата, е по-бавна, отколкото предполагаха плановете, добави Мили

Ген. Марк Мили
Ген. Марк Мили Източник: Joint Chiefs of Staff

Голяма е вероятността съвсем скоро Украйна да получи изтребители F-16, който са крайно необходими на страната, за да се противопостави на руската агресия. 

 

Това заяви в интервю за йорданската телевизия Al-Mamlaka ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете ген. Марк Мили, цитиран от УНИАН.

 

Мили каза, че контраофанзивата е изправена пред тежки руски подкрепления, които са разполагали с много месеци, за да подготвят минни полета, ровове и танкови препятствия "драконови зъби", които той определи като "много сложен набор от отбранителни приготовления", през които украинците преминават.

 

"Украинците все още имат значителна бойна мощ; това все още не е приключило", каза той. "Така че мисля, че е твърде рано да се каже дали (контраофанзивата) е успяла или провалила".

 

"Ясно е, че има частичен успех към днешна дата. Сега скоростта, с която се развива офанзивата, е по-бавна, отколкото предполагаха плановете", добави Мили в интервюто в Аман.

 

Украинските сили се обучават интензивно в различни части на Европа за "командване и контрол на настъпателни формации и комбинирани оръжейни маневри и за преодоляване на сложни препятствия, които ще укрепят способностите им", каза четиризвездният генерал от американската армия.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени