Ген. Залужни: Украинската ПВО свали 54 руски крилати ракети от 69 изстреляни

Зам.-началникът на Главното оперативно управление на ГЩ на ВСУ Алексей Громов съобщи на брифинг, че между 23 и 28 декември врагът е използвал 23 безпилотни дрона-камикадзе, включително 13 през миналата седмица

Ген. Валерий Залужни
Ген. Валерий Залужни Източник: ГЩ на ВСУ

Украинската ПВО е свалила 54 руски крилати ракети от 69 изстреляни. Това съобщи във Фейсбук главнокомандващият на ВСУ ген. Валерий Залужни.

 

"Противникът продължава ракетния терор срещу цивилните глаждани на Украйна. Тази сутрин агресорът изстреля крилати ракети с въздушно и морско базиране, зенитни управляеми ракети за системата за противовъздушна отбрана С-300 по обекти на енергийната инфраструктура на страната ни. По предварителни данни в атаката са използвани общо 69 ракети. Въоръжените сили на Украйна унищожиха 54 крилати ракети на противника. Ще устоим и ще победим!", написа той.

 

От своя страна, зам.-началникът на Главното оперативно управление на ГЩ на ВСУ Алексей Громов съобщи на брифинг, че между 23 и 28 декември врагът е използвал 23 безпилотни дрона-камикадзе, включително 13 през миналата седмица. В същото време от 23 декември украинските ПВО са унищожили 19 въздушни цели.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени