Генерал Сирски: Руската отбрана при Бахмут е пробита, три от най-обучените руски бригади са разгромени

В боевете в Бахмутското направление бяха разбити и напълно загубиха боеспособност едни от най-обучените и най-добрите части на противника - 72-ра отделна мотострелкова бригада, 31-ва и 83-та отделни десантно-щурмови бригади, подчерта ген. Александър Сирски

Ген. Александър Сирски
Ген. Александър Сирски Източник: Telegram

Командващият украинските сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски заяви, че в резултат на боевете за Андреевка и Клешчеевка южно от Бахмут руската отбранителна линия е пробита и три руски военни бригади са разгромени. Изявлението му беше разпространено от официалния телеграм-канал Military Media Center.

 

 

"След загубата на селищата Андреевка и Клешчеевка миналата седмица, врагът провежда многобройни контраатаки от различни посоки, безуспешно се опитва да си върне загубените позиции. В края на краищата тези малки, на пръв поглед, селища бяха важни елементи от отбранителната линия на противника, която се простираше от Бахмут до Горловка", отбеляза Сирски.

 

"В резултат на успешните действия на нашите войски отбранителната линия на противника беше пробита, като той се опита да я затвори, хвърляйки всички налични резерви в битка", продължи той. "В боевете в Бахмутското направление бяха разбити и напълно загубиха боеспособност едни от най-обучените и най-добрите части на противника - 72-ра отделна мотострелкова бригада, 31-ва и 83-та отделни десантно-щурмови бригади", подчерта ген. Александър Сирски.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени