Генералите от ФСБ казаха на Путин - "Достатъчно"!

Посочена е причината за провала на Руската федерация в Курския регион

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: ВКонтакте

Пробивът на Силите за отбрана на Украйна в Курска област през първите дни може да показва сигнал от руски генерали към Владимир Путин, че войната трябва да приключи. Това заяви Михаил Боцюркив, старши научен сътрудник в Евразийския център на Атлантическия съвет, цитиран от сайта Главред.

 

Според Би Би Си ситуацията, при която въоръжените сили на Украйна не срещнаха съпротива в първите дни на операцията в Курска област, може да показва неподчинението на най-висшия ешелон на руските сили за сигурност на Владимир Путин.

 

"Украинските войски пробиха там, където трябваше да има високоефективни бариери. Не виждаме голяма съпротива от страна на населението и правоприлагащите органи, нямаше съобщения за изстрели от нито един полицейски участък. Мисля че такава бавна реакция на силите за сигурност, ако това наистина е така, може да означава, че генералите и ФСБ казват на Путин: "Стига!".

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени