Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига днес в Турция

Ще се водят разговори за разговори за присъединяването на Швеция и Финландия към Алианса

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг Източник: НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига днес на тридневно посещение в Турция, където ще се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган, външния министър Мевлют Чавушоглу и министъра на националната отбрана Хулуси Акар, предаде Анадолската агенция.

 

Столтенберг ще разговаря днес с Чавушоглу и двамата ще дадат съвместна пресконференция. В петък генералният секретар на НАТО ще се срещне с турския президент, след което ще посети окръг Чанаккале.

 

Очаква се в центъра на разговорите да бъдат процесът на присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО и събитията, свързани с руско-украинската война.

 

Преди посещението си в Турция генералният секретар на НАТО проведе телефонни разговори с министър-председателя на Финландия Сана Марин и с министър-председателя на Швеция Улф Кристершон.

 

Новият шведски премиер Улф Кристершон също се очаква да посети този месец Турция, където на 8 ноември да разговаря с президента Ердоган.

Източник: БТА

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени