Георги Марков: Брюксел ще погребе християнска Европа

Орбан е единственият автентичен борец срещу комунизма от всички лидери в ЕС

Георги Марков пред катедралата в Будапеща
Георги Марков пред катедралата в Будапеща Източник: Zonanews

От фейсбук профила на бившия конституционен съдия

БРЮКСЕЛ ЩЕ ПОГРЕБЕ ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА
Приятели,

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е християндемократ. Беше в правителството на Ангела Меркел, като министър на отбраната и член на партията ХДС (Християндемократически съюз). Това е партията на великият християндемократ Конрад Аденауер. Имах честта януари 1991 г., като депутат от ВНС, да съм първият българин, имал шанса да посети родната му къща-музей и да се подпиша в почетната книга, за което благодаря на едноименната фондация. Това е партията на великия обединител на Германия – Хелмут Кол. Сигурно и двамата велики политици са се обърнали в гроба като са видели тези дни как г-жа Урсула размахва пръст на унгарския парламент. Срамен бил унгарският закон срещу педофилията, приет с мнозинство над 2/3, защото противоречал на всички ценности на ЕС. Кой да ни каже кои са ценностите на ЕС и може ли да има в Европа по-големи ценности от християнските? Новият унгарски закон забранява облъчването на децата до 18 г. с джендър-идеология и третия пол. Той е в пълно съответствие с унгарската Конституция, според която право на родителите е да възпитават децата си (такава разпоредба има и българската Конституция.)

 

Законът е в съответствие и с Хартата за основните права на ЕС – чл.14, която зачита правата на родителите да възпитават децата си и дават образование в съответствие с техните философски, религиозни и педагогически убеждения. Законът не е дискриминационен, защото всеки унгарец след 18 години е  в правото си да бъде бисексуален, трисексуален, многосексуален и транссексуален. Разбира се, според унгарската конституция, гейовете не могат да сключват брак и да осиновяват деца. Татко е мъж, а мама е жена, както е определил великият Господ Бог! Каква сте Вие да размахвате пръст на парламента на суверенна държава? Нима не знаете чл. 4 от Лисабонския договор, че всяка страна, член на ЕС, може да се позове на своята конституционна идентичност. Нима е християндемократично джендър-идеологията да се разпространява в училища на непълнолетни? Не ви ли е неудобно като германка да размахвате пръст точно на Унгария? Страната, която август и септември 1989 г., преряза телената граница с Австрия и десетки хиляди граждани на ГДР преминаха зад желязната завеса.

 

Нима не си спомняте думите на политическия великан Хелмут Кол при обединението на Германия 1990 г.: "Благодаря ви, унгарци! Вие нанесохте първия удар в снагата на световния комунизъм с народното си въстание 1956 г. и съборихте първата тухла от Берлинската стена 1989 г.". Не ви ли е неудобно да размахвате пръст точно на Виктор Орбан, правилно наречен от Жан Клод Юнкер – герой. Само герой 1988 г. можеше да си позволи в бившият соцлагер да прави партия за борба срещу комунизма. А Орбан го направи. Само герой можеше да си позволи юни 1989 г. публично да призове пред стотици хиляди на площада в Будапеща и милиони пред телевизионния екран, съветските танкове да напуснат  Унгария. Орбан се бореше за свобода по времето на комунизма, който забраняваше и преследваше хомосексуалистите, така той е защитавал и техните права. Сегашният закон става дума само за деца.

 

Днес, Орбан е единственият автентичен борец срещу комунизма от всички лидери в ЕС. Той е борец за демокрация, а не наследник на демокрацията, каквато сте и Вие, и Ангела Меркел, която е била в сауната при падането на Берлинската стена. По времето на комунизма, Леонид Брежнев не си е позволявал да размахва пръст на Януш Кадар, защото знаеше, че унгарците са героичен народ и могат да въстанат като 1956 г. Не е за вярване, че 30 години по-късно Брюксел размахва пръст на Унгария, дала толкова за борбата с комунизма в Европа. ЕС не е кралство, което да казва на периферията как да живее, нито Вие сте кралица. Вие не сте избрана пряко от европейските граждани. Бяхте сложена на този пост от Макрон и Вишеградската четворка, като „по-малко зло” от Вебер и Тимерманс. Унгария не ви е колония, не е имала, няма и няма да има шеф. Унгария не може да бъде поробена с цвета на дъгата. Днес във велика Франция обезглавяват учители, полицаи и свещеници; мигрантите поругават и малолетни - Вие мълчите! Страшни европейски ценности предлагате - миграция на ножа и гей бракове. Погребвате християнска Европа.

 

P.S.: Браво на унгарците, които, вместо с дъгата, в деня на мача с Унгария оцветиха всичките си стадиони с цвета на националното знаме!"

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени