Германия доставя 100 тежки танка на Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за повече военна подкрепа за Украйна, подчертавайки, че е от решаващо значение Москва да не спечели войната

Танк Leopard 2 (Leopard 2)
Танк Leopard 2 (Leopard 2) Източник: Topwar

Германският производител на автомобили и оръжия, Rheinmetall AG ще достави над сто основни бойни танка на Украйна, включително произведени в Германия танкове Leopard, както и британския модел Challenger 1, съобщи Handelsblatt в четвъртък, позовавайки се на източници, запознати с казуса. 

 

Бойните машини могат да бъдат доставени в Украйна по-късно тази година, според запознати лица, като добавиха, че доставката няма да засегне частите на въоръжените сили на Германия. Украинският външен министър Дмитро Кулеба по-рано призова страните да изпратят танкове Leopard на Киев на фона на съобщения, които предполагат, че Берлин не желае да достави повече бойни машини.

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за повече военна подкрепа за Украйна, подчертавайки, че е от решаващо значение Москва да не спечели войната.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени