Германия одобри продажбата на Украйна на 100 броя от страховитите Panzerhaubitze 2000

Припомняме, че досега Украйна е получила няколко PzH 2000, които се проявиха по изключителен начин в боевете с руските агресори

Германска самоходна гаубица Panzerhaubitze 2000
Германска самоходна гаубица Panzerhaubitze 2000 Източник: Pinterest

Правителството на Германия одобри проджбата на на 100 единици самоходни артилерийски установки Panzerhaubitze 2000. Това  съобщи  "Европейская правда" като се позовава на Spiegel

 

Още на 13 юли вицеканцлера на Германия Роберт Габек даде своето съгласие за продажба на страховитите гаубици, но едва днес информацията беше потвърдена официално. 

 

Общата стойност на сделката е 1,7 млрд. евро. Производството на тази огромна бройка ще отнеме няколко години, а немският производител Krauss-Maffei Wegmann (KMW) увери, че производството им започва незабавно. 

 

Припомняме, че досега Украйна е получила няколко PzH 2000, които се проявиха по изключителен начин в боевете с руските агресори и доказаха, че са едни от най-съвременните самоходни артилерийски установки в света, които имат далекобойност 40 км и стрелят със скорост 10 изстрела в минута. 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени