Германия регистрира над 50 000 новозаразени с COVID-19 за денонощие

Над 67% от германците са ваксинирани

Коронавирусът в Германия
Коронавирусът в Германия Източник: Instagram

Германия съобщи за рекорден брой нови случаи на коронавирус - 50 196. На фона на поредното нарастване на положителните проби за Covid-19 и натиска върху болниците редица страни в Европа отново затягат мерките.

 

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус вече е 4,894 милиона, а общият брой на смъртните случаи е нараснал за последното денонощие с 235 до 97 198, според данните на института "Роберт Кох".

 

 

Институтът отчете и покачване на седемдневната заболеваемост от коронавирус - броят на заразените на 100 000 души през последната седмица се повиши към четвъртък до 249 от 232 в сряда.

 

Пандемията се връща - обобщиха федералните власти в Берлин, а регионалните обявиха, че от понеделник се забранява на неваксинираните да посещават заведения на закрито, спортни зали и фризьорски салони.

 

И други сред най-засегнатите германски провинции като Бавария предприемат подобни мерки. В 83-милионната страна общият брой на заразените е 4 900 000 , на починалите - над 97 000 души. Над 67% от германците са ваксинирани.

Още от "Светът"

Ген. Буданов: На Русия й останаха само 6 самолета А-50 - скоро няма да може да осъществява денонощно дежурство

Операцията по унищожаването на руския самолет за ранно предупреждение и контрол А-50 беше подготвена за две седмици, разкри шефат на украинското военно разузнаване

Прочетете повече прочетете повече

Джорджа Мелони: Ако Русия не беше нападнала Украйна, нямаше да има атака на "Хамас" срещу Израел

Бъркането на често използваната дума "мир" с "капитулация", както го правят, е лицемерен подход, който никога няма да споделим, каза тя на пресконференция в Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени