Германия ще даде на Украйна още една ПВО система Patriot

Това се случва ден, след като при ракетен обстрел на село Гроза, руските терористи убиха 52 цивилни граждани

ПВО система Patriot
ПВО система Patriot Източник: ВСУ

Германия и Испания ще помогнат на Украйна да усили противовъздушната си отбрана като й предоставят допълнителни системи за отблъскване на руските терористични удари. За това се договори украинският президент Володимир Зеленски по време на конференцията на европейските лидери в Гранада. 

 

Това се случва ден, след като при ракетен обстрел на село Гроза, руските терористи убиха 52 цивилни граждани. 

 

"В Гранада обещах отново продължаване на нашата подкрепа за Украйна и обявих, че ще помогна с доставката на още една система Patriot за защита от атаки от въздуха и от дронове по време на приближаващата зима", написа в социалната мрежа X (бившият Twitter) германският канцлер Олаф Шолц. 

 

"Patriot е единствената система, която може да противостои на всички типове руски ракети", заяви след срещата с Шолц Зеленски и добави, че доставката на още от американските ПВО и ПРО системи е било една от главните теми на неговите разговори по време на двустранните срещи, които е провел с европейските лидери по време на конференцията. 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени