Германски генерал: След 5-8 години Русия може да е готова за атака срещу НАТО

Виждаме, че Русия произвежда много материали за водене на сражения и не доставя всичките на фронта в Украйна... така че през 2029 г. трябва да сме готови, каза Бройер

Карстен Бройер (вляво)
Карстен Бройер (вляво) Източник: Facebook

Русия може да бъде готова да атакува страни от НАТО след пет до осем години - ако реши да го направи - след като възстанови силите си, засегнати от мащабната агресия срещу Украйна война, каза най-високопоставеният военен на Германия.


"Дотогава, въз основа на нашия анализ, Русия (ще е) възстановила собствените си сили до такава степен, че атака срещу територията на НАТО да е възможна, цитира "Ройтерс" думите на генерал-лейтенант Карстен Бройер, генерален инспектор на Бундесвера. "Не казвам, че ще се случи, а че е възможно", каза той късно в сряда пред репортери по време на посещение в Полша.


Москва редовно отговаря, на такива изявления, че атака срещу НАТО е пълна глупост. "Виждаме, че Русия произвежда много материали за водене на сражения и не доставя всичките на фронта в Украйна... така че през 2029 г. трябва да сме готови", каза Бройер. "Това, което виждаме, е заплаха след пет до осем години."


През декември Владимир Путин нареди руските сили да бъдат увеличени със 170 хил. войници до 1.3 милиона души. Разходите за отбрана през 2024 г. са поне 109 млрд. долара, което е повече от два пъти от сумите, влагани от отбраняващата се Украйна.


Преди два месеца Бройер каза в интервю, че Германия ще се нуждае от повече време от планираното, за да изпълни военния си принос към отбраната на НАТО. Той отказа да даде подробности, като каза, че противниците могат да се възползват от подобна информация.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени