Германски журналист: Не можеш да заспиш, когато Зеленски казва, че държавата му умира. САЩ продължава да блокира помощта от $60 млрд. Нито дума за подкрепа от столиците Париж и Берлин. Нима вече никой в ​​света няма съвест?

Журналистът от германския в. BILD Франц Йозеф Вагнер недоумява как е възможно западните страни да не правят необходимото, за да помогнат на Украйна да се защити от руската агресия

Разрушения в Киев от руските ракетни атаки
Разрушения в Киев от руските ракетни атаки Източник: КГВА

Володимир Зеленски изрече ужасяващи думи. Без подкрепата на Запада Украйна няма да оцелее. Като лекар, който поставя диагноза. Когато Зеленски казва, че Украйна няма да оцелее, той говори и за собствената си смърт.

 

Това пише журналистът от германския в. BILD Франц Йозеф Вагнер. Той недоумява как е възможно западните страни да не правят необходимото, за да помогнат на Украйна да се защити от руската агресия.

 

"От началото на войната красивото жълто-синьо знаме на Украйна се вее на балкона ми. Дори не искам да ги гледам повече. Очаквах реакции от цял свят. Не можеш да заспиш, когато държавен глава казва, че страната му умира. Но нищо не се случи. Конгресът на САЩ продължава да блокира помощта от 60 милиарда долара. Нито дума за подкрепа от столиците Париж и Берлин. Нима вече никой в ​​света няма съвест?", пита журналистът.

 

Според Вагнер светът е извърнал поглед далеч от Украйна. На този фон в Германия излезе новината, че канцлерът Олаф Шолц вече има TikTok.

 

"Обещавам, че няма да танцувам", беше първият пост на канцлера, който отказва да даде на Киев ракети с голям обсег. А TikTok е китайска компания, на която САЩ обявиха война.

 

Съвестта на света се обръща към други неща. Не можех да заспя, мислейки как Украйна умира. Оставих лампата включена, завършва Франц Йозеф Вагнер.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени