Германският канцлер: Путин ме убеждаваше, че Украйна и Беларус не трябва да бъдат независими държави

Путин наистина е имал идея да прокара нови граници с флумастер по европейската карта и след това да каже: "Това е моe, а това - твое"

Олаф Шолц
Олаф Шолц Източник: Imago/Fotostand

Руският диктатор Владимир Путин, който започна на 24 февруари кървава война в Украйна, е убеждавал канцлера на Германия Олаф Шолц, че Украйна и Беларус "не трябва да бъдат независими държави". Това разкри самият Шолц по време на днешния ден на отворените врати на администрацията на канцлера, съобщава Welt

 

Това мнение Путин е заявил в навечерието на пълномащабното нахлуване в Украйна. Той не иска да приеме либерални, отворени общества в Европа. Той дори е стигнал по-далеч, като е уточнил пред германския канцлер, че има предвид, че Украйна и Беларус не би трябвало да бъдат независими от Русия. 

 

Олаф Шолц обвини руския военнопрестъпник Владимир Путин, че е предприел атака срещу Украйна по "напълно абсурдни" причини. "НАТО никога не е било заплаха за Русия", каза той. 

 

"Войната, която Путин започна, имаше за цел покоряването на съседа - аз мисля, че това беше първоначалната цел.  В момента Русия е загрижена за териториалните придобивки в Източна Украйна. Путин наистина е имал идея да прокара нови граници с флумастер по европейската карта и след това да каже: "Това е моe, а това - твое". Няма как да стане това, не работи", заяви Шолц. 

 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени