Германският канцлер Шолц отказа на Байдън да обсъждат кризата в Украйна

Преди седмица германският канцлер намекна, че скоро може да има среща на преговарящите по така наречения Нормандски формат

Олаф Шолц
Олаф Шолц Източник: Pixabay

Германският канцлер Олаф Шолц е отхвърлил поканата на президента на САЩ Джо Байдън за среща, на която да обсъдят кризата в Украйна, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на сп. "Шпигел".

 

По информация на немската медия Шолц не е приел поканата поради запълнен график, включително пътуване до Мадрид, както и поради желанието си да покаже, че не стои настрана от борбата на Германия с пандемията от COVID-19. Както САЩ, така и Германия се надяваха да организират среща до средата на февруари.

 

Преди седмица германският канцлер намекна, че скоро може да има среща на преговарящите по така наречения Нормандски формат, който обединява Украйна и Русия с Франция и Германия като посредници. И Шолц, и френският президент Еманюел Макрон се опитаха няколко пъти да съживят преговорите за Нормандия.

Още от "Светът"

Зеленски остро разкритикува предложението на Кисинджър Украйна да направи териториални отстъпки на Русия (ВИДЕО)

Зеленски изрази крайното си възмущение, че в света изобщо се чуват предложения да бъдат отчитани интересите на държавата-агресор, каквато Русия се явява

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени