Германският външен министър: Светът оцени погрешно ситуацията в Афганистан

Очаква се обръщение от Джо Байдън

Хайко Маас
Хайко Маас Източник: Twitter
Германското правителство, разузнавателните служби и международната общност оцениха погрешно ситуацията в Афганистан, заяви германският министър на външните работи Хайко Маас, цитиран от БТА. "Няма какво повече да се каже. Всички ние, правителството, разузнавателните служби, международната общност, оценихме неправилно" ситуацията в Афганистан, заяви Хайко Маас, докато на летището в Кабул се разиграват хаотични сцени, удивили света.
 
"Със сигурност ще говорим" за грешната преценка, добави Маас. Целта е да се направят заключения и да се поучим от станалото, подчерта външният министър.
 
Германският канцлер Ангела Меркел вече изрази недоволството си от случващото се в Афганистан и заяви, че изтеглянето на САЩ е свързано с вътрешнополитически причини, отбелязва АФП. Тя подчерта, че сегашното развитие на ситуацията е тежко "за всички, опитали се да работят за свободата и прогреса", и особено за жените. По-късно днес се очаква президентът на САЩ Джо Байдън да направи обръщение към нацията във връзка със случващото се в Афганистан.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени