Германският ВПК Rheinmetall: Незабавно можем да дадем на Украйна 139 танка Leopard, веднага щом правителството даде разрешение

Преди дни Варшава обяви, че ще се обърне към Берлин за разрешение за прехвърлянето на полските танкове Leopard 2 в Украйна

Германският военно-промишлен концерн "Rheinmetall"
Германският военно-промишлен концерн "Rheinmetall" Източник: Rheinmetall

Германският военно-промишлен концерн Rheinmetall е готов да предаде на Украйна 139 танка Leopard веднага щом германското правителство даде разрешение за това.

 

Според Укринформ, прессекретарят на концерна е заявил това пред германската медийна група RND. Той е отбелязал, че концернът е готов да прехвърли 29 "Leopard 2А4" през април-май тази година.

 

Ремонтът на още 22 Leopard-а от същата модификация ще отнеме почти година, според говорителя, и ще бъде възможно да бъдат прехвърлени в края на 2023 г. или началото на 2024 г.

 

Освен това Rheinmetall може да прехвърли още 88 стари Leopard 1. Дали са готови за експлоатация и ако не, кога ще бъдат готови, говорителят не е уточнил.

 

Преди дни Варшава обяви, че ще се обърне към Берлин за разрешение за прехвърлянето на полските танкове Leopard 2 в Украйна. При липса на такова съгласие Варшава при всички случаи възнамерява да прехвърли танкове на Киев като част от "по-малка коалиция" от западни държави.

Още от "Светът"

Нова размяна на пленници между Украйна и Русия - Киев си върна 116 души

Върнати са телата на загиналите чуждестранни доброволци Кристофър Матю Пери и Андрю Тобайъс Матю и тялото на загиналия украинския доброволец Евгений Кулик, който е служил във Френския чуждестранен легион

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени