Германското контраразузнаване: Руски саботаж почти доведе до самолетна катастрофа

Случаят е от юли месец

Германско контраразузнаване (Служба за защита на конституцията)
Германско контраразузнаване (Служба за защита на конституцията) Източник: Wikipedia

Предполагаем саботаж от руска страна едва не е предизвикал самолетна катастрофа в Германия тази година, съобщиха днес германските специални служби, предаде ДПА.

 

Случаят е от юли месец и става дума за пакет, който се е запалил в логистичен център на фирмата Ди Ейч Ел в Лайпциг и по този начин е причинил пожар в товарния контейнер, предаде БТА.

 

Томас Халденванг, председател на Федералната служба за защита на конституцията, каза пред депутати по време на парламентарна сесия, че единствено късметът е попречил на това пакетът да се запали, когато вече е бил на борда на самолета.

 

Предполага се, че пратката, която е пристигнала в Германия от региона на Балтийско море, е останала в склада, след като полетът, с който е трябвало да бъде доставена, се е забавил.

 

Германските телевизии А Ер Де и Ес Ер Ве съобщиха през септември, че в Литва и Полша са извършени два ареста във връзка със случая.

Още от "Светът"

Министър-председателят Главчев: Ние сме горещи поддръжници на разширяването на ЕС, но при спазването на общите условия и

Министър-председателят коментира, че по време на срещата е станало ясно, че Черна гора  ще закрие преговорните глави до края на годината, както и че Албания се очаква да започне да отваря преговорни глави в този период

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Последни новини

Най-четени