Главният преговарящ за Брекзит ще се кандидатира за френски президент

Барние ще представлява десноцентристките републиканци

Мишел Барние
Мишел Барние Източник: Pinterest

Бившият френски външен министър, бивш еврокомисар и бивш главен преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние потвърди, че се кандидатира за президент на страната на предстоящите избори през пролетта 2022 г. "Да, взех решението да се кандидатирам за президент следващия април. След по -малко от 8 месеца французите ще изберат своя нов президент", каза Барние в четвъртък вечерта на живо по TF1.

 

По думите му е настъпило "сериозно време". "А светът, който ни заобикаля, е опасен свят. Виждаме го точно в този момент в Кабул. И това е крехък и несправедлив свят. Това може да се види в изменението на климата и бедствията, които те носят у нас", продължи Барние ... Той посочи, че има "много страдания и несправедливост, много разкол".

 

"В тези трудни времена взех решение. Решен съм да се номинирам за президент на помирена Франция, която ще уважава французите и ще ги накара да уважават Франция", каза френският политик. Той също каза пред "Фигаро", че нещата във Франция "вървят зле". Барние ще представлява десноцентристките републиканци.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени