Големият бизнес, технологичните гиганти и демократите се обединиха и са готови да смажат инакомислието

Големият бизнес, технологичните гиганти и демократите се обединиха и са готови да смажат инакомислието. В края на миналата седмица, няколко часа след като започнаха размириците в Капитолия, ние всички осъдихме насилието по еднозначен начин. Това коментира във FoxNews консервативният анализатор Тъкър Карлсън

Тъкър Карлсън
Тъкър Карлсън Източник: Creativecommons

Големият бизнес, технологичните гиганти и демократите се обединиха и са готови да смажат инакомислието.

В края на миналата седмица, няколко часа след като започнаха размириците в Капитолия, ние всички осъдихме насилието по еднозначен начин. Направихме това поради една-единствена причина: ние сме против политическото насилие и говорим за това почти всяка вечер в продължение на последните шест месеца - от самото начало на размириците. Така смятахме тогава, така смятаме и днес. Всеки човек нарушил закона в сряда миналата седмица, трябва да бъде привлечен към съдебна отговорност. Ако ти рушиш една сграда, ако ти нападаш полицай, то твоето място е в затвора. Такава е нашата позиция и тя винаги е била такава. Това телевизионно предаване винаги се е заявявало в поддръжка на закона и реда. Но използването на крайно строги мерки, които виждаме, че се прилагат последните пет дни, вече се превръща в колективно наказание. Хора, които нямат нищо общо с насилието в сградата на Капитолия, са обвинявани в насилие. Случва се нещо отвратително, аморално и антиамериканско в своята същност. Това шокира и Алексей Навални, руският дисидент, който беше отровен миналата година, както по всичко изглежда, от правителството на Путин. Той също наблюдава за неотдавнашните крайно строги действия в тази страна, предприети от съюзниците на Джо Байдън в големия бизнес и в най-мощните технологични компании, и това предизвика у него безпокойство и ужас. Ето и неговите изводи:
"7. Тези хора, които отричат covid-19, живеят свободно и си общуват в "Туитър". Техните думи струваха живота на хиляди хора. И въпреки това не на тях, а именно на Тръмп беше наложена забрана в тази социална мрежа - публично и демонстративно. Подобна избирателност свидетелства, че това е акт на цензура. 
8. Разбира се, Туитър е частна компания, но в Русия и Китай ние видяхме много примери на това, как подобни частни компании стават най-добрите приятели на централната власт и нейни слуги, когато става дума за цензура.
9. Ако заменим "Тръмп" с "Навални" в днешната дискусия, то Вие ще получите 80 % правилни отговори на въпроса защо моето име не може да бъде споменато по руските телевизии и защо не ми се разрешава да взема участие в каквито и да е избори.
10. Този прецедент ще бъде използван от враговете на свободата по целия свят. В това число и в Русия. Всеки път, когато властите в Русия решат да заставят някого да замълчи, то те ще казват: "Та това е широко разпространена на Запад практика, даже и Тръмп беше блокиран в "Туитър"."


Дори в Русия знаят, че случилото се в Америка е опасно и неправилно, защото то е такова. А най-големите корпорации в нашата страна, тези, които контролират вашите сметки и вашата здравна система, решиха по един крайно радикален начин да разширят определението на това, което вече ще се смята за незаконно. Компании като "Blue Cross Blue Shield", "JP Morgan Chase", "Marriott", "Citigroup", "Commerce Bank", които съвсем не са малки компании, прекратиха даренията си за републиканците, които в една или друга форма изразяват несъгласие с резултатите от изборите. Компании като "Dow", "AT&T" и "Morgan Stanley" изразиха същото намерение днес. Ето какво каза и директорът по глобалните операции на Citibank: 
"Уверяваме Ви, че няма да поддържаме тези кандидати, които не уважават върховенството на закона".
Ако това Ви се струва нов стандарт, то знайте, че той е такъв. Този нов стандарт обаче не се отнася към никой от демократите, към никой от тях, които в продължение на много време поддържаха и поддържат незаконните градски убежища на леви метежници по цялата страна. В същото време списание "Форбс" директно заявява, че нито един човек, който е бил в администрацита на Тръмп, няма да си намери работа в Америка.
"Нека е ясно за представителите на бизнеса, - заяви Рандал Лейн, директор по съдържанието на списанието. - Ако Вие вземете на работа който и да е от лъжците и привържениците на Тръмп, то списание "Форбс" тогава ще изхожда в отношението си към Вашата компания от презумпцията, че всичко, за което Вашата компания говори, е пълна лъжа".
С други думи, само посмейте да вземете на работа някои от администрацията на Тръмп, - а това са хиляди хора, - и ние ще разрушим Вашия бизнес. Ако искате страната Ви напълно да се раздели, то тогава поддържайте подобно фашистко безумие. Всичко това е невероятно лицемерие.

Ето какво написа през май 2017 г. Нанси Пелоси, след като Доналд Тръмп беше избран:
"Нашите избори са похитени. Няма никакви въпроси. Конгресът е задължен да защити нашата демокрация". Месец след това привърженик на Бърни Сандърс се опита да застреля републиканец и член на Конгреса по време на тренировка на бейзболна площадка в град Арлингтън, щата Уайоминг.  Той почти успя да го направи. Но нито една от споменатите компании не прекрати да прави дарения за фондовете на Сандърс и Пелоси. А и не би трябвало да го прави, защото не Сандърс и не Пелоси са натиснала спусъка. Същите големи корпорации и компании не казаха нищо, не направиха никакви заплашителни изявления, не казаха нищо за върховенството на закона, и не заплашиха "привържениците лъжци" на Пелоси с това, че няма да си намерят работа в Америка. Същите компании пазиха пълно мълчание през цялата минала година, когато привърженици на движението "Black Lives Metter"запалиха старинната епископална църква, разположена срещу Белия дом, а след това с насилствените си действия накараха охраната на президента Тръмп да го обезопаси в подземен бункер. Тези компании и корпорации мълчаха, когато метежници разрушаваха центъра на град Минеаполис, когато окупираха сградата на федералния съд в Портланд, щата Орегон, когато обявиха своя независима територия в центъра на Сиатъл и дори убиха едно момче там. Всъщност, не съм съвсем прав. В известен смисъл те направиха "коментар" на тези събития. Направиха го като ги одобриха. "Citibank" например създаде специален фонд за борба за расово равенство и преведе в него 1 млрд. долара. Някои предприемчиви прогресисти образуваха нещо като "Фонд на свободата в Минесота", който събра десетки милиони долари, за да се плати гаранцията пред съда на извършилите насилнически актове метежници. Най-големите технологични компании и политици от Демократическата партия, вкл. Камала Харис, изказаха подкрепа за този фонд. 

 

Къде ще ни отведе всичко това? Ето нашият отговор: там, където иска да ни отведе корпоративна Америка, защото на тези хора всъщност принадлежи истинската власт. Днешните големи корпорации напълно съответстват на политическите партии. Каква е разликата между кампанията на Байдън и компанията "Гугъл", най-мощната компания в света? Почти никаква. Такива публични многонационални компании като "Туитър" и "Гугъл" могат да си правят всичко, което си поискат. Те заставиха Тръмп да замълчи, те ще заставят и Вас да замълчите - нямайте никакво съмнение в това. 
Но, всичко това представлява и много сериозно нарушение на закона. Координираните действия между тези компании нарушават основни положения на антитръстовия закон. Това даже не е балансиране на границата на закона. Те нарушават закона и няма никакво значение, че във Вашингтон няма нито един смел човек, който да заяви това достатъчно силно. Но това не променя фактите, които показват, че те реално нарушават този закона. В края на миналата седмица компании като "Амазон", "Фейсбук", "Гугъл" и "Епъл" нарочиха социалната мрежа "Parler" и я изключиха от интернет. По думите на Джон Мац, изпълнителен директор на "Parler" всички интернет доставчици - от фирмите за доставка на текстови съобщения до нашите юристи - всички те се отказаха да работят с нас в същия ден". Социалната мрежа "Parler" не е извършила престъпление, тогава защо се случва това? Случва се, защото тази социална мрежа се ползва от консервативните американци, от привържениците на Тръмп, а това е "опасно". Ето защо левите блокираха "Parler". Компанията "Амазон" представлява не само най-големият ритейлър („ритейлър“ наричаме онзи търговец, който продава стоки и услуги директно на небизнес потребители, крайни консуматори, бел.ред.) в света, но и контролира повечето от сървърите в света. Огромният обем от интернет трафика преминава през сървърите на компанията "Амазон" - всичко, от дигиталните записи на Моцарт, през хард порното и цитати от Библията, до сметките за нелегални доставки на фентанили. На практика, почти всичко, за което се сетите, е разположено върху сървъри, принадлежащи на "Амазон". Допреди миналата седмица никой дори не можеше да си представи, че Джеф Безос може да взема решение кой има право да говори и кой не в интернет. Днес това не е така. Не е ли това твърде голяма власт за един човек? Очаквахме левите да се заемат с този въпрос, но те не го направиха. Никой доскоро не можеше да си представи, че Джеф Безос може в даден момент да застави цяло политическо движение да замълчи само поради това, че по неговото мнение, тези хора изказват неудобни тези и имат неприемливи възгледи. Но именно това направи Джеф Безос и социалната мрежа "Parler" потъна в тъмнина. И какво сега? Скоро ще разберете.

Източник: FoxNews

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени