"Готвачът на Путин" нарече военнопрестъпника Дмитрий Медведев "клоун"

Пригожин често критикува грубо висши чиновници в Кремъл, включително и Шойгу

Евгений Пригожин
Евгений Пригожин Източник: ТАСС

Главатарят на терористичната ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, известен като "готвачът на Путин", е силно разстроен от удара с дронове срещу Кремъл и вече не пести силни изрази, съобщава УНИАН. Той нарече военнопрестъпника Дмитрий Медведев "клоун" заради ядрените му заплахи срещу Украйна, отправени часове след нападението с дронове срещу Кремъл, за което Москва обвини Киев.

 

Евгений Пригожин сервира на военнопрестъпника Путин
Евгений Пригожин сервира на военнопрестъпника Путин Източник: Прессекретариат на Президента на РФ

В коментар пред пресслужбата си Пригожин каза, че не смята за оправдана идеята за използване на ядрено оръжие в Украйна в отговор на неизвестни дронове в центъра на Москва. Напротив, Пригожин призова да се накажат онези, които са проспали появата на безпилотните апарати в Кремъл. Той смята, че Русия трябва да увеличи производството на своите безпилотни самолети и да ги използва, за да удари Украйна.

 

"Разбира се, не може да става въпрос за използването на ядрени оръжия в отговор на използването на дрон. Преди всичко трябва да бъдат разследвани тези, които отговарят за борбата с вражеските дронове и да се разбере как изобщо това е допуснато да се случи. А след това да се положат всички усилия, щото русия да стане водеща държава в областта на развитието на технологиите за дронове и да отговаряме със същите безпилотни апарати", каза Пригожин. 

 

Той добави, че всички, които призовават за използване на ядрено оръжие, изглеждат като клоуни. "И така изглеждаме като клоуни, които заплашват с ядрена бомба в отговор на детски безпилотник".

Още от "Светът"

Украинското посолство в София: Крим е центъра на тежестта на европейската архитектура за сигурност. Пълното й възстановя

В рамките на Формулата за мир президентът на Украйна предложи ясна визия за постигане на цялостен, справедлив и траен мир за Украйна и света

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени