Говорителят на Кремъл: Понесохме значителни военни загуби в Украйна

Вчера ГЩ на ВСУ съобщи, че загубите в жива сили на руските окупатори са около 18 500

Дмитрий Песков
Дмитрий Песков

Русия призна, че въоръжените й сили, разположени в Украйна, са понесли "тежки загуби". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза това в интервю за британската телевизия Sky News. Той не посочи конкретни числа.

 

"Понесохме значителни военни загуби. Това е огромна трагедия за нас", заяви Песков. На 2 март руското министерство на отбраната съобщи, че въоръжените сили на страната са дали 498 жертви в Украйна.


 

По оценки на НАТО от 23 март от началото на войната на 24 февруари са били убити между 7000 и 15 000 руски военнослужещи. От своя страна, на 25 март руското Министерство на отбраната съобщи, че за месец военни действия в Украйна за загинали 1351 руски военнослужещи, а 3825 са били ранени.

 

Вчера ГЩ на ВСУ съобщи, че загубите в жива сили на руските окупатори са около 18 500. 


Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени