ГУР на МО на Украйна: Глупости са обвиненията на ФСБ към началника на службата Кирило Буданов за взрива на Кримския мост

"Цялата дейност на ФСБ и Следствения комитет на Руската федерация са глупости. Това са фалшиви структури, които обслужват режима на Путин, така че няма да коментираме техните редовни изявления", заяви Юсов

Кирило Буданов
Кирило Буданов Източник: Wikipedia

Главното управление на разузнаването при Министерството на отбраната на Украйна нарече "глупости" обвиненията на ФСБ към началника на службата Кирило Буданов за взрива на Кримския мост.

 

Това каза Андрей Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната. "Цялата дейност на ФСБ и Следствения комитет на Руската федерация са глупости. Това са фалшиви структури, които обслужват режима на Путин, така че няма да коментираме техните редовни изявления", отговори Юсов, предаде УНИАН.

 

Организатор на взрива на Кримския мост е шефът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, а експлозивите са доставени от Одеса през България, Грузия и Армения. Това съобщи пресцентърът на руската Федерална служба за сигурност (ФСС), цитиран от ТАСС.

 

"Федералната служба за сигурност съвместно със Следствения комитет на Русия установи, че организатор на терористичния акт на Кримския мост е Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна, неговият ръководител Кирил Буданов, сътрудници и агентура", съобщиха от пресцентъра.

 

Във връзка с експлозията са задържани петима граждани на Русия, трима граждани на Украйна и Армения. Сутринта на 8 октомври стана известно, че на железопътната линия на Кримския мост е избухнал силен пожар. По-късно Руската федерация съобщи, че железопътен влак с гориво се е запалил на Кримския мост след експлозия на камион.

 

Впоследствие стана известно, че е разрушена и част от пътното платно на моста, по което се движат автомобили. Москва официално обвини украинските разузнавателни служби и ръководителя им Кирил Буданов за нападението на Кримския мост. От Федералната служба за сигурност (ФСБ) твърдят, че товарът е преминал и през България.

 

По информация на ФСБ експлозивите са били изпратени от Украйна в България. Новите данни, предоставени от Москва, посочват Одеса като отправна точка на експлозивите, с които бе осъществен взривът на Керченския мост.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени