ГУРМО е ударило с дронове Смоленския авиационен завод в Русия

От украинското военно разузнаване се похвалиха с успешната операция

Смоленският авиационен завод
Смоленският авиационен завод Източник: Smaz.ru

В нощта на 27 ноември Смоленският авиационен завод в Русия е бил атакуван от украински дронове. Това съобщи РБК-Украйна, позовавайки се на свои източници в украинските спецслужби.

 

Според тях причината за експлозиите в Смоленска област са дронове, изстреляни от украинските военни. "Това беше успешна операция, целите бяха поразени", е заявил източникът пред репортери на изданието.

 

Операцията е извършена от Главното управление по разузнаването на украинското министерство на отбраната (ГУРМО), разкрива РБК-Украйна.

 

За нападението над Смоленска област на 26 ноември съобщи най-напред руският Telegram-канал Baza. Според него експлозиите са станали близо сутринта, когато най-малко два дрона са излетели към целта. Единият е бил свален, а вторият, който е бил обект на средства за радиоелектронна борба, е паднал на покрива на един от цеховете на завода и се е взривил, написа руският канал Baza.

 

Публикацията в Telegram-канала Baza
Публикацията в Telegram-канала Baza Източник: Скрийншот/ Telegram

През октомври ГУРМО съобщи и за удари по завод за самолети в Смоленска област, където според разузнаването се произвеждат ракети Х-59.

 

"На 1 октомври в резултат на удар по Смоленския авиационен завод беше нарушен процесът на производство на ракети Х-59 с различни модификации", информира тогава специалната служба.

Още от "Светът"

ЕК към Медведев: Погрижи се за психиката си!

Милиардите долари, които Русия е пропиляла, за да води война срещу Украйна, Москва е можела да вложи в програми в подкрепа на здравето на своите граждани, заяви Питър Стано, говорител на ЕК по въпросите на външната политика

Прочетете повече прочетете повече

Германският Бундестаг гласува за изпращането в Украйна на далекобойно оръжие, без изрично да споменава високоточните кри

По време на дискусията министърът на отбраната Борис Писториус заяви, че Украйна може да разчита на и по-нататък на подкрепа от Германия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени