ГУРМО хакна руското министерство на отбраната - всички подробности за спецоперацията

Сега украинската военно разузнаване притежава голям масив от секретната документация на руското министерство

Руското министертво на отбраната (МО на РФ)
Руското министертво на отбраната (МО на РФ) Източник: Telegram

Киберспециалистите от Главното управление за разузнаване на МО на Украйна (ГУРМО) осъществиха още една успешна специална операция срещу Русия. В резултат на DDoS атака те успяха да получат достъп до сървърите на Министерството на отбраната на Руската федерация, съобщи УНИАН.

 

"Сега украинската спецслужба притежава софтуера за защита на информацията и шифроването, който е използван от руското министерство на отбраната, както и масив от секретна официална документация на руското министерство на войната", заявиха от ведомството.

 

ГУРМО хакна руското министерство на отбраната - всички подробности за спецоперацията
ГУРМО хакна руското министерство на отбраната - всички подробности за спецоперацията Източник: УНИАН

Става дума за заповеди, доклади, инструкции, доклади и други документи, циркулиращи между 2000 структурни звена на русското силово ведомство, отбелязва украинското военно разузнаване. "Получената информация дава възможност да се установи цялостната структура на системата на руското Министерство на отбраната и неговите подразделения. Анализът на получените данни също помогна да се идентифицират генералите, други високопоставени ръководители на структурните подразделения на Министерството на отбраната на Руската федерация, както и депутати, асистенти, специалисти - всички, които са използвали софтуер за електронно управление на документи, наречен "Бюрократ", се казва в доклада.

 

По-специално, военното разузнаване на Украйна, например, разполага с официалната документация на заместник-министъра на отбраната на Русия Тимур Вадимович Иванов: "Този заместник на Шойгу изигра важна роля за успеха на кибератаката".

 

ГУРМО отбеляза, че работата в киберпространството на Русия, насочена към възпрепятстване и парализиране на дейността на силовите органи и служители на държавата агресор, отговорни за войната срещу украинския народ, продължава.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени