ГУРМО: Руските окупатори срочно евакуират семействата си от Крим и Южна Украйна

Военното разузнаване на Украйна напомня, че военнопрестъпниците ще бъдат разобличени и за престъпленията си срещу мирното население на Украйна ще бъдат привлечени към отговорност

Кримският мост
Кримският мост Източник: Telegram

Украинското военно разузнаване (ГУРМО) съобщава, че руските окупатори са започнали бърза евакуация на своите семейства от Крим и Южна Украйна. 

 

"Успешните действия на украинските защитници заставят т.н. "власт" във временно окупирания Крим и в южната част на нашата страна срочно да преселват своите семейства на територията на Русия. Въпреки официалните им заявления към населението, че е безопасно пребиваването на полуострова, представителите на окупационната администрация в Крим, сътрудниците на ФСБ и командирите на някои военни части тайно от подчинените си се опитват да продадат своите жилища и бързо да изведат от полуострова своите роднини", се казва в съобщението, цитирано от Интерфакс-Украйна. 

 

Иначе, окупаторите са забранили други сделки с недвижимости, ограничили са придвижването по Кримския мост и се опитват да спрат достъпа до информация за контранастъплението на украинските войски. 

 

"Военното разузнаване на Украйна напомня, че военнопрестъпниците ще бъдат разобличени и за престъпленията си срещу мирното население на Украйна ще бъдат привлечени към отговорност", се отбелязва в съобщението. 

 

Още от "Светът"

Принудително изплащат в рубли валутните сметки на руснаците в долари и евро

На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащания - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD)

Прочетете повече прочетете повече

Според Пентагона използването на доставени от САЩ на Украйна оръжия не се ограничава до атаки на руски цели само в район

Ако Русия атакува или се готви да атакува от своя територия  Украйна, има логика да се позволи на Украйна да отвърне на огъня срещу силите, които я атакуват от другата страна на границата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени