Харков е изцяло под контрола на Въоръжените сили на Украйна, руските нашественици се унищожават безпощадно

Украинските войски са унищожили по-голямата част от десантно-щурмова група от 120 човека в района на града

Убити руски нашественици
Убити руски нашественици Източник: Twitter

В момента Харков напълно се контролира от ВСУ. Това съобщи в своя канал в Телеграм ръководителят на Харковската областна гражданска администрация Олег Синегубов. "Въоръжените сили на Украйна здраво държат отбраната на Харков. Руският враг даже не прави опити за настъпление, с изключение на отделни обстрелвания на обекти в покрайнините. Както съобщава щаба по отбраната на града - наземната част в града се контролира напълно от Въоръжените сили на Украйна", се казва в съобщението.

 

Според Олег Синегубов, в града няма нито редовни вражески войски, нито диверсионно-разузнавателни групи. Проникналите отделни диверсанти биват залавяни и ликвидирани на място. Така например тази сутрин беше заловена жена-разузнавач, която събираше данни за военните обекти на територията на града.

 

Ръководителят на Харковската областна администрация добавя, че руският агресор не е успял да реализира плановете си във Волчански район. Руските окупатори извършили десант с три хеликоптера на десантно-щурмова група от 120 души, която е трябвало да се придвижи към Харков.

 

Териториалната отбрана и подразделенията от Сухопътните войски на ВСУ са успели да ликвидират по-голямата част от нашествениците още на място. Останалите успели да избягат на територията на Белгородска област в Русия. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени