Хиляди американски разузнавачи са пред уволнение, защото не са се ваксинирали

В някои от секретните служби на САЩ, процентът на неваксинирани достига 40%

Централата на ЦРУ
Централата на ЦРУ Източник: Pinterest

Хиляди служители на американски разузнавателни служби са пред уволнение, защото не са се ваксинирали. Някои републикански законодатели са загрижени, че уволнението им може да бъде критично за националната сигурност, съобщи Асошиейтед прес.

 

В няколко служби за разузнаване има поне 20% неваксинирани служители, съобщи Кристофър Сюарт, член на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите и уточни, че при някои процентът на неваксинирани достига 40%. Крайният срок за ваксиниране зададен от американската администрация за федералните служители е 22 ноември.

 

Въпреки, че е вероятно много от служителите да се ваксинират преди това, неизпълнението на заповедта, би оставило ключови за националната сигурност служби без персонал. Работата на разузнавачите е изключително специализирана и намирането на нови кадри е сериозно предизвикателство.

 

Директорът на Националното разузнаване Аврил Хейнс отказа да съобщи процентът ваксинирани служители срещу COVID-19 по време на изслушване миналата седмица, но заяви, че "не очакваме това да бъде проблем за нашата мисия".

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени