HIMARS изпепелиха база на руските окупатори в Кадиевка - 200 орки се изпариха

Унищожаването на рашистката база бе потвърдено от ръководителят на Луганската областна военна администрация Сергей Гайдай

Унищоженият хотел "Донбас", превърнат в база на руските окупатори в Кадиевка
Унищоженият хотел "Донбас", превърнат в база на руските окупатори в Кадиевка Източник: Telegram

Украинските военни удариха база на руските окупаатори в окиперания град Кадиевка в Луганска област. Рашистките бандите са използвали за своя база хотел "Донбас". Късно тази вечер ВСУ са унищожили цялаат им база чрез точни удари с реактивни системи за залпов огън HIMARS. Това съобщи блогерът и журналист Денис Казански. 

 

 

Казански добавя, че според информация на местни жители, сред руските бандити има много жертви. 

 

Украинският журналист Андрей Циплиенко съобщи в канала си в Телеграм, че окупаторите са си оборудвали база там, след като предишната им такава около стадиона в града е била унищожена от ВСУ още през юли. 

 

 

"Сега и това вражеско леговище е унищожено. Никъде няма да има покой за окупаторите на нашата земя", добавя той.

 

Унищожаването на рашистката база бе потвърдено и от ръководителят на Луганската областна военна администрация Сергей Гайдай. Той съобщи, че при удара с HIMARS са загинали около 200 руски нашественици. "Ликвидирани са 200 военни от въздушно-десантните войски на Русия", съобщава Гайдай. 

 

 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени